Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ακροδεξιά λαγνεία!

Είμ’ εγώ πού φωνάζω κι είμ’ εγώ πού κλαίω, μ’ ακούς;
Προχθές διαβασα ενα ποστ στο Antinews το οποίο προσφέρεται για πηγαίο και απολαυστικό γέλιο! Παρακολουθώ το antinews καμιά φορά από καθαρη διαστροφή, για να εχω αποψη του αυτοαποκαλούμενου 'πατριωτικού' χώρου, που δυστυχώς παραπλανά καμιά φορά και αριστερές φωνές. Περιττό να αναφέρω ότι τα σχολια μου κατά πλειοψηφία δεν αρέσουν και σβήνονται.
Είναι γνωστή η αγάπη που έχει το εν λόγω μπλογκ για τον Αντωνη Σαμαρά, που τον φανταζονται περίπου σαν σωτήρα, που θα 'ρθει καβαλάρης σε άσπρο άλογο! Δεκτό. Δικαίωμα τους!

 Η εν λόγω αναρτηση έχει τίτλο "Στον Αντώνη Σαμαρά" και περιλαμβάνει ένα βίντεο από το youtube με το "της δικαιοσύνης ήλιε" του Μίκη Θεοδωράκη (έχει μια άνεση η δεξιά να οικοιοποιείται πολλά αντίθετα με την ιστορία της, βέβαια αυτό δεν είναι κατ' αναγκην κακό, αλλά φανταστείτε μια γιορτή της ΟΝΝΕΔ για τον Τεμπονέρα, όπως κάνει ήδη για το Πολυτεχνείο! σουρεαλισμός ή βαρβαρότητα!). Δεκτό και να τον βλέπουν σαν ήλιο της δικαιοσύνης. Το ποστ αυτό όμως πάει ένα βήμα παραπέρα και εκει βγαινει το χοντρό γέλιο! Του αφιερώνουν και στίχους από το μέγιστο ερωτικό ποίημα "Μονόγραμμα" του Ελύτη!!! Ενα δυνατό ποίημα, ερωτικό κάλεσμα, γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο που σπαρακτικά απευθύνεται στο προσωπο που λατρευει!
Ειναι φανερό πλέον ότι η Λαϊκή Δεξια θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο (ακόμα και την ερωτική εξομολόγηση)  προκειμένου ο Α. Σαμαράς να σταματήσει να ψηφίζει τα νεοφιλελευθερα νομοσχέδια της τρόικας και να βγει στο κλαρί με το άσπρο άλογο του, σαν άλλος Ναπολέων Ζέρβας!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαίρετε μεσιέ! σιγά-σιγά θα τον βγάλουν σε αφίσα να λέει "απειθαρχία-ανυπακοή"! Και μετά να μας λεν δεξιούς ψάλτες... Κατάλαβες πώς την πατάμε; ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου, σου λέει.

chien andalou είπε...

καλως ήρθες στο φτωχικό μου Αλέξανδρε! Η λαική δεξιά ειναι γραφική μέσα στην άγνοια της. Ειδικά τα χαμηλότερα οικονομικα στρωματα που έχουν έλλειψη ταξικής συνείδησης (αμα ακούσεις δεξιό συνδικαλιστή νομιζεις ότι μιλάει αριστερός, αλλά κατα τα άλλα πατρις θρησκεια οικογένεια κτλ. βασιλοκομμουνιστες δηλαδη!) Εχουν όμως ένα ταλέντο. Υιοθετούν έυκολα ξένα προς αυτούς πράγματα που έχουν γινει αποδεκτα από την κοινωνική πλειοψηφία. Αλλά και μεσα στο χώρο τους, πόσο ευκολα συστρατευονται γυρω από τον αρχηγό τους. Αν είχε εκλεγεί η Ντόρα στη ΝΔ, ανετα όλη η ΝΔ θα ηταν μαζί της σημερα. Τελοσπαντων ίσως αυτό σημαίνει ότι αργα αργα θα τους φέρουμε στα δικά μας. Και τότε ο δεξιός του μέλλοντος θα είναι ο αντίστοιχος Φώτης Κουβέλης!

llachar είπε...

Δεν μπορώ να αποφασίσω αν αυτή η γρααφικότητα είναι για γέλια-δέχεσαι την κατάντια του δεξιού κιτς-ή για κλάμματα-υπάρχει τόση σύγχυση στον κοινό νου που δεν μπορούν να ξεκρίνουν την..από την..
ωραίο μπλογκ κατά τ'άλλα!(το χω ξαναπεί;)

chien andalou είπε...

@dirdawuth
νομίζω πως και τα δύο ισχύουν με το πρώτο να γεννιέται μέσα από το δευτερο και συνεχιζεται αενάως όπως το γνωστο διπολο κοτα-αβγο, για να μην πω φιδι-αβγο και φανερωσω για αλλη μια φορα τις αντιδεξιες καταβολες μου!!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και βρισκω το blog μου αρκετα φτωχό και παραμελλημένο.

Ανώνυμος είπε...

Σωπάτε καλέ για το φτωχικό σας, μια χαρά απαρτμάν!Καθαρό, περιποιημένο, δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος. Μόνο την άλλη βολά να μας κεράσετε και κανένα πτι-φουρ που τα τρώω και πολύ.

chien andalou είπε...

Το λέω απο την άποψη ότι πιο πολύ χρόνο σπαταλάω στο σχολιασμό ποστ η άρθρων άλλων σελίδων , παρά για να φτιαξω καποιο ποστ στο δικό μου. Κοινως, βαριέμαι και τρώω τα πτι-φουρ μόνος μου!